BOTTENTVÄTT OCH BORSTTVÄTT FÖR BÅTAR | Scrubbis

BOTTENTVÄTT OCH BORSTTVÄTT FÖR BÅTAR

Borsttvätt för båt fungerar ungefär på samma sätt som biltvättar. Borsttvätten har roterande borstar som tar bort beväxningen (såsom alger, sjögräs, mossa och havstulpaner) från båtskrovet utan att använda kemikalier. Det finns stationära och mobila bottentvättar. En båttvätt tar ca 15 minuter och man rekommenderar att man tvättar sin båt ca 3-4 ggr per säsong. Priset per bottentvätt är ca 300-500 kr.

Båtskrov tvätt med borsttvättar är en mycket bättre metod än att bottenmåla med giftiga bottenfärger. Då man inte använder kemikalier i bottentvätten är det ett miljövänligare alternativ.

27239-7890409-shopw-e79186

Alternativ till borsttvätt

Det finns flera alternativ till borsttvätt som antingen förhindrar eller avlägsnar beväxningen. Bland alternativ kan vi nämna dukar, liftar, högtryckspruta mm.

Ett komplement eller allternativ till borsttvätten är Scrubbis-produkterna.

Med SCRUBBIS tar du enkelt bort havstulpaner, alger och annan beväxning från båtskrovet. Du rengör skrovet själv medan båten fortfarande ligger kvar i vattnet.

SCRUBBIS är ett rengöringsverktyg som är framtagen för att vara skonsam mot båtskrovet men samtidigt ett effektivt verktyg för att avlägsna beläggningar från skrovet. Rengöringshuvudet har en inbyggd flytkraft på 2 kg som trycker upp mot skrovet.

Du använder Scrubbis när du har tid och lust, och hur ofta du än vill.