SKROVRENGÖRING PÅ BÅT | Scrubbis

SKROVRENGÖRING PÅ BÅT

Skrovrengöring är ett nödvändigt ont oavsett om du bottenmålar eller inte. Beväxningen som finns på båtskrovet kan vara sjögräs, alger, mossa, havstulpaner, snäckor mm. Det gäller att rengöra båten så att man slipper beväxningen. Rengöring av båt är mycket lättare när båten är kvar i vattnet då beväxningen är mjuk. Sjögräs, mossa och alger sitter oftast väldigt löst på båtskrovet medan båten är kvar i vattnet. Det är väldigt lätt att rengöra båten genom att borsta eller skrapa bort det. Med Scrubbis-borstskrapan är det väldigt lätt att komma åt och få till skrovrengöringen. Beväxningen flyter ut vinkelrätt från skrovet och på så vis lätta att skrapa bort med Scrubbis. Men så fort båten lyfts ovanför vattenytan lägger sig beväxningen som ett slem på skrovet och luften börjar torka och härda sjögräset och algerna. Det blir mycket svårare att få bort det då. Trots att man bottenmålar med bottenfärger så kan det finnas påväxt på skrovet. Då är det väldigt bra att använda Scrubbis för att få bort beväxningen från båtbotten.27239-7890734-shopw-97e6ac Fritidsbåtar går ca 10-30% långsammare i slutet av båtsäsongen jämfört med i början av säsongen. Även bränsleförbrukningen ökar i motsvarande skala. Detta mycket på grund av beväxningen och/eller slemskiktet på båtskrovet.

Slemskikt på båtskrovet

Trots att man målar båtbotten med bottenfärg och inte har någon beväxning på skrovet så växer det ett tunt skikt av slem på skrovet. Slemskiktet skapar småvirvlar i strömningen som i sin tur ökar friktionen mellan båten och vattnet. Även detta är farthämmande och ökar bränsleförbrukningen. Slemskikt går endast att få bort på mekanisk väg och inga kemikalier eller bottenfärg kan förhindra slemskiktet. Slemskiktet sitter väldigt löst när båten ligger i vattnet och därför väldigt lätt att avlägsna med handen eller en borste. Men så fort båten lyfts ovanför vattenytan och slemmet kommer i kontakt med luften så börjar en härdningsprocess, vilket gör att det blir mycket svårare att ta bort.

Skrovborste 27239-7890734-shopw-fb8e26

Man kan använda en vanlig borste för skrovet och för hand rengöra skrovet. Man gör det genom att simma runt båten och dyka ner under båten för att komma åt med skrovborsten och ta bort beväxningen från båtbotten. Med Scrubbis-borstskrapan blir jobbet mycket lättare. Scrubbis med teleskopskaft når hela vägen ner under båtskrovet utan att hoppa i vattnet.

Skrovrengöring med Scrubbis

Det finns flera alternativ till skrovrengöring och hur du rengör båten från beväxning. Bland alternativ kan vi nämna rotborste, borsttvättar, dukar, liftar, högtryckspruta mm. Men det absolut bästa och effektivaste skrovborsten i vår värld är Scrubbis! Med SCRUBBIS tar du enkelt bort havstulpaner, alger och annan beväxning från båtskrovet. Du rengör skrovet själv medan båten fortfarande ligger kvar i vattnet. SCRUBBIS är ett rengöringsverktyg som är framtagen för att vara skonsam mot båtskrovet men samtidigt ett effektivt verktyg för att avlägsna beläggningar från skrovet. Rengöringshuvudet har en inbyggd flytkraft på 2 kg som trycker upp mot skrovet. Du använder Scrubbis när du har tid och lust, och hur ofta du än vill för samma kostnad.