Hull Cleaning SET | Scrubbis

Hull Cleaning SET

Skrovrengöring – båtbottentvätt SET

Art.Nr: 86102

Beskrivning

Rengör ditt båtskrov från beväxning såsom alger, sjögräs och tidiga mjuka havstulpaner. Med Hull Scraper SET bottenrengöring skrapar du och borstar båtbotten från bryggan, utan att dyka i vattnet under båten. Det är miljövänligt alternativ, istället för att använda giftiga bottenfärger. 

När båten fortfarande befinner sig i vattnet så är det väldigt lätt att skrubba bort beväxningen från båtskrovet innan det gror för att bli havstulpaner och snäckor. Rengöringshuvudet har en inbyggd flytkraft på 2 kg som trycker upp mot skrovet. Materialval, utformning och funktion gör den unik för ändamålet. Skraplisterna är av gummi och när man drar i handtaget fram och tillbaka så skrapar de smala listerna med 2kg tryck mot ditt båtskrov, vilket tar bort beväxning såsom sjögräs och tidiga havstulpaner väldigt effektivt. Även slemmet som bildas på skrovet tas bort.

Tack vare flytkraften på 2 kg följer rengöringshuvudet skrovet oavsett form. Allt du behöver göra är att styra kraften in under skrovet där växterna har lagt sig. En 30-35 fots segelbåt tar ungefär 20 minuter att göra rent, och gör du detta 3-6 gånger per säsong så har du garanterat ett rent skrov när du tar upp båten efter säsongen! Dessutom går båten snabbare och ger dig lägre bränsleförbrukning.

Skaftet är ett lättanvänt teleskopskaft som kan bli 210 cm långt och 320 cm med förlängningsröret, så att du även når ner till kölen och bulben om du har en segelbåt. Hull Scraper SET kan lätt monteras isär för en enklare förvaring.

Tips och råd

Hull Scraper SET är ett miljövänligt alternativ och kan användas istället för giftiga båtbottenfärger eller som komplement till bottenfärger med biocider.

Du bör använda hård och slät bottenfärg på skrovet för bästa resultat med Hull Scraper SET.

Notera att Hull Scraper SET är avsedd för mjuk beväxning och inte redan härdad och hård beväxning, såsom håra och vassa havstulpaner. För rikligare och hårdare beväxning komplettera med tillbehöret Groovy Head enligt nedan.

Fördelar

Tar bort mjuk beväxning från båtskrovet
Flytkraft som gör halva jobbet
Tar ca 20min att rengöra en 40 footare
Spara bränsleförbrukning 20%
Slippa giftig båtbottenfärg
Snabbare båt upp till 30%

Dimensioner

Mått: Längd 113-320 cm, bredd 40 cm, diameter 9,5 cm

Art.nr: 86 102

Produkt presentation

Hur fungerar det

Montering

Relaterade produkter