References and tests | Scrubbis

References and tests

Testpersoner och referenser till Scrubbis produkter finns listade nedan. Majoriteten av dessa är Svenska referenser, trots att vi säljer våra produkter i över 10 länder i Europa. Inom kort kommer vi att komplettera med referenser från andra länder.


Sittbrunnen.se

Bloggaren och seglaren Niklas Krantz har testat nya Scrubbis systemet med Scrubbis PAINT och Skrapborsten under hela säsongen 2015. Niklas har videodokumenterat sitt test och sina erfarenheter om Scrubbis-konceptet. Niklas har även tävlat i några seglingslopp och skrubbat rent med Scrubbis. I de olika videoavsnitten ser ni Niklas allt ifrån när han applicerar bottenfärgen på sitt skrov till när han tar upp båten på hösten och inspekterar skrovet.

Sittbrunnen.se


Fd. Miljöministern Lena Ek

Före detta miljöministern Lena Ek köpte Scrubbis på båtmässan 2013 och uttryckte sitt stöd för miljövänliga alternativ. Hon sa följande när hon såg Scrubbis produkten;

”Jag vet exakt vad den där produkten handlar om. Jag brukar simma runt min båt på somrarna och dyka under för att skrubba rent skrovet med en rotborste. Det är väldigt tungt och tidsödande. Jag ser att Scrubbis löser hela den problematiken och förblir ju miljövänlig.”

Vi är mycket glada att Lena är miljömedveten och använder Scrubbis istället för giftiga bottenfärger på sin båt.

Scrubbis-massa-miljominister-lena-ek-1


SSRS, Sjöräddningssällskapet

SSRS i Ekerö använde Scrubbis för att skrubba rent skrovet på sin stridsbåt90 en gång i månaden. Vanligtvis måste de lyfta upp båten en gång i månaden och spola av den på en spolplatta. Denna process är dyr och tidsödande. Om de använder Scrubbis varannan månad så halverar de kostnaden för rengöring av skrovet. 

SSRS har cirka 190 båtar längs de svenska kusterna och i de stora sjöarna. Eftersom snabbhet är avgörande för att rädda liv, består räddningsflottan av båtar som kan gå i hög fart. Det innebär att rent skrov med Scrubbis minskar friktionen och bränsleförbrukningen, vilket ökar farten på ett miljövänligt sätt.


Myndigheten & Stiftelser

De olika stiftelser och myndigheter rekommenderar Scrubbis som ett miljövänligt alternativ till giftiga båtbottenfärger.

[checklist type=”eg. checked, dotted, arrowed” margin_bottom=”no”]

   • Skärgårdsstiftelsen
   • Havs- och vattenmyndigheterna
   • Båtmiljö.se
   • Forskare på i stockholms- och Göteborgsuniversitet.
   • Transportstyrelsen
   • LOVA bidrag-organen

[/checklist]


Tävlingar

Scrubbis används en hel del i tävlingar för att få rent skrov och snabbare båt. Många kappseglare använder Scrubbis som ett komplement till deras övriga förberedande åtgärder.

Det finns ju alltid ett tunt skikt av slem som uppstår väldigt snabbt när skrovet är i vattnet, oavsett hur mcket man har skrubbat skrovet innan tävlingarna. Därför är det bra att använda Scrubbis precis innan tävlingmomentet för att få rent de stora skrovytorna.

På bild visas hur Scrubbis användes flitigt i tävlingen Sandhamnsragattan.